طرز تهیه کوکوی کمای
«کَمای» نام یكی از گیاهان استان خراسان جنوبی میباشد که مردم این منطقه از آن هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو استفاده میکنند. مهمترین خواص دارویی این گیاه عبارتند از: ضد تشنج بودن، ضد عفونی کنندگی، رفع بیماریهای دستگاه گوارش، درمان هیستری، دفع انگلهای رودهای به ویژه انگلهای تک سلولی، درمان […]
«کَمای» نام یكی از گیاهان استان خراسان جنوبی میباشد که مردم این منطقه از آن هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو استفاده میکنند. مهمترین خواص دارویی این گیاه عبارتند از: ضد تشنج بودن، ضد عفونی کنندگی، رفع بیماریهای دستگاه گوارش، درمان هیستری، دفع انگلهای رودهای به ویژه انگلهای تک سلولی، درمان فلج، رعشه و سستی اعضاء و کاهش عوارض صرع کودکان. از مرسومترین غذاهایی که میتوان با این گیاه پرخاصیت تهیه نمود «کوکوی کما» میباشد. طرز «کوکوی کَمای» به شرح ذیل میباشد:
مواد لازم:
کمای آب پز و چرخ شده 300 گرم، سیب زمینی پخته و له شده یک عدد متوسط، تخم مرغ 3 عدد، سیر چهار حبه برای طعم دادن به غذا (درصورت دلخواه میتوان کم یا زیاد نمود)، مغز گردو پنج عدد، زعفران، نمک و فلفل به مقدار لازم.
طرز تهیه:
در ابتدا لازم است گیاه کمای شسته، خرد شده و آب پز گردد. پس از پخت باید آب آن را به صورت کامل گرفته و چرخ نمود. سیب زمینی نیز باید آب پز و رنده گردد.
مغز گردوهای خرد شده را با اندکی روغن در داخل یک تابه تفت داده تا مزه خامی آن از بین برود. در ادامه کما و سیب زمینیها را به تابه افزوده و پس از تفت دادن، سیر کوبیده شده، زعفران، نمک و فلفل را باید به آن افزود و به خوبی مخلوط نمود.
مواد آماده شده را داخل ظرف بزرگی ریخته و پس از سرد شدن، تخم مرغها را به آن افزوده و کاملاً هم میزده میشود.
به منظور طبخ کوکو، باید پس از افزودن مقداری روغن به داخل تابه، مواد آماده را داخل روغن ریخته و درب تابه را گذاشته تا یک طرف آن سرخ گردد. پس از چند دقیقه، کوکو را برگردانده تا طرف دیگر آن سرخ نیز شود. گفتنی است از پوره سیب زمینی و زرشک میتوان برای تزئین این غذای لذیذ استفاده نمود.