کدخبر: 5306
راستان نیوز | نام: زاغ بور نام انگلیسی: Pleske's ground jay نام علمی: Podoces pleskei قلمرو: جانوران شاخه: مهره داران رده: پرندگان راسته: گنجشک سانان تیره: کلاغیان وضعیت حفاظتی: کمترین نگرانی، بدون برنامه حفاظتی زاغ بور را شاید بتوان نماد پرندگان ایران دانست. این پرنده زیبا اندمیک ایران است، به این معنی که تا کنون در کشور دیگری رویت نشده است. زیستگاه آن استپ‌های بیابانی وسیع، بیابان‌های ماسه‌ای با گیاهان پراکنده و دشت‌های پوشیده از گیاه قیچ(Zygophyllum) است. در میان بوته های کوتاه لانه می سازد و در مناطق مختلفی از کشور دیده می شود. مشخصات : حدود 24 سانتی‌متر طول دارد. پر و بالش به‌طور کلی نخودی مایل به صورتی است با لکه سیاه کوچک بین قاعده منقار و چشم و یک لکه بزرگ سیاه در قسمت بالای سینه . بال‌هایش به‌طور کلی سیاه و دارای دو نوار بالی است که یکی باریک و دیگری پهن می باشد و در سراسر طول بال امتداد دارد . دمش سیاه است و به زحمت می توان آن را وادار به پرواز کرد. حتی هنگام احساس خطر نیز دویدن را ترجیح می دهد . به چکاوک هدهدی یا هدهد بیشتر شباهت دارد تا به یک زاغ . زاغ بور حشره خوار و دانه‌خوار است. در اردیبهشت ماه ۴ تا ۶ تخم می گذارد. زاغ بور تک همسر است و تمام طول سال را در کنار جفت خود می ماند. این پرنده قلمروطلب بوده و به ذخیره‌سازی غذا در زیر خاک اقدام می کند. پراکندگی : زاغ بور پرنده‌ای‌‌ست که بومی نقاط خاصی‌ از ایران است و در منطقه مختص به خود از پراکندگی نسبتا خوبی برخوردار است.
ارسال نظر

نظرات کاربران